Kıbrıs Siber Güvenlik Konferansı ’13

26 Nisan Cuma günü, Kıbrıs Siber Güvenlik Konferansı’nda, saat 10:30’da, geleneksel zararlı yazılım analizinin yanısıra ofansif anlamda komuta kontrol merkezi üzerinde yapılabilecek basit kontroller ne tür ilave bilgiler elde edilebileceğine dair Ofansif Zararlı Yazılım Analizi başlığı altında, son ayların popüler bankacılık zararlı yazılımı olan FatMal’ın örnek olarak işleneceği bir sunum gerçekleştireceğim, meraklılarına duyurulur :)



2012 ve 2013 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur.

KKTC Siber Güvenlik Konferansı ‘13 bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

KKTC’de bilgi güvenliği ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen ve bu amaçla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Tarih: 26 Nisan 2013
Yer: Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphane, Salon – 4 Lefkoşa/KKTC

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hesaplarımızı Nasıl Hackliyorlar?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç 25 Ekim 2023 günü saat 11:46’da e-Devlet uygulamasından ve e-posta adresime gelen uyarılardan e-Devlet Kapısı hesabıma üst üste birden fazla defa yanlış parola ile giriş yapılmaya çalışıldığı için hesabımın bir saatliğine geçici olarak kullanıma kapatıldığını…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

SIM Kart Dolandırıcılığı ile Mücadele

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Günümüzde, kullandığımız e-posta hesabından sosyal medya hesabına, internet bankacılığı hesabından geliştirdiğimiz yazılımın kaynak kodunu barındırdığımız hesaba kadar giriş (login) esnasında güvenliğimiz için iki faktörlü kimlik doğrulama kullanıyoruz veya kullanmaya zorlanıyoruz. İki faktörlü kimlik doğrulama denildiğinde son…
Read More
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

Operasyon Güvenliği (OPSEC)

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Sosyal medyada, ağlarda siber güvenlik uzmanlarını takip ettiğinizde veya siber güvenlik ile ilgili sunumlara göz attığınızda kimi zaman “OPSEC FAIL” şeklinde ibarelere rastlarsınız. Buralarda çoğunluklukla APT grupları tarafından ve/veya zararlı yazılım geliştiricileri tarafından yapılan önemli operasyonel…
Read More