Siber Güvenlik Yaz Kampı 2013

TÜBİTAK-BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü ve Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik Siber Güvenlik Yaz Kampı’nın üçüncüsü bu yıl 29 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecektir. Üniversitelerin Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı öğrencilerinin katılımına açık olan Siber Güvenlik Yaz Kampı’nda öğrencilere bilişim sistemleri güvenliği konusunda teknik eğitimler verilerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanı eksikliğinin giderilmesine destek olunması ve kapasite geliştirilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu yıl düzenlenecek Siber Güvenlik Yaz Kampı’nda, teknik eğitimlere ek olarak üniversitelerin teknik bölümlerinde öğrenim görmeyen öğrencilere yönelik daha temel seviye eğitimlerin yer aldığı oturumlar da düzenlenecektir. Bu sayede sosyal bilimler ağırlıklı eğitim gören öğrencilerin siber güvenlik konusunda teknik bilgi birikiminin arttırılması ve siber güvenlik konusunda ülkenin ihtiyacı olan bütüncül strateji ve politikaları geliştirecek kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitimlerin yanı sıra, kamp katılımcıları bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu kurumu ve özel sektör yöneticileri ile bir araya gelecek ve siber dünyadaki tehditler, alınması gereken önlemler ve bu alandaki kariyer fırsatları konusunda bilgi sahibi olacaklardır. Kamp esnasında eğitim amaçlı düzenlenecek yarışmalarla öğrencilerin takım çalışması yeteneklerinin güçlendirilmesi ve kamp sırasında edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacaktır.

Siber Güvenlik Yaz Kampı, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 2012 yılı Yatırım Programı’nda yer alan Kamu Bilgi Sistemleri Güvenliği Programı kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Katılımcıların konaklama, yeme-içme ve eğitim giderleri düzenleyiciler tarafından karşılanacaktır. Kamp yerine ulaşım masrafları katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Başvuru, içerik ve diğer sorular için siberkamp.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

e-Devlet Hesaplarımızı Nasıl Hackliyorlar?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç 25 Ekim 2023 günü saat 11:46’da e-Devlet uygulamasından ve e-posta adresime gelen uyarılardan e-Devlet Kapısı hesabıma üst üste birden fazla defa yanlış parola ile giriş yapılmaya çalışıldığı için hesabımın bir saatliğine geçici olarak kullanıma kapatıldığını…
Read More