NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı‘nda, Android Uygulamalarında Güvenlik Testi konulu bir sunum gerçekleştireceğim, meraklılarına duyurulur :)

21 Mayıs 2012 Tarihinde Istanbul Bilgi Universitesi – Dolapdere kampüsünde, yerli ve yabancı alanında uzman araştırmacaların da sunumlarına yer verileceği NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı düzenlenecektir.

#Kimler katılmalı?
NOPcon, bilgi güvenliği/IT denetimi/network/sistem/yazılım departmanlarında ve sektöründe çalışanlara , tersine mühendislik(reverse engineering) , exploiting , vulnerability research, forensic vb hack/güvenlik konularına ilgi, merak duyan herkese hitap etmektedir.

**Katılım ücretsizdir ; http://www.nopcon.org/register/ adresinden kayıt olabilirsiniz.

#NOPcon Ana Konuları

Sınırlı kalmamakla birlikte genel olarak NOPcon sunumları aşağıdaki konuları kapsayacaktır :

Offensive Technologies (Saldırgan Güvenlik Teknolojileri):
– Exploit Geliştirme ve Bypass Mekanizmaları
– Malware
– Rootkit
– Cryptovirology

Defensive Technologies (Savunma Teknolojileri)
– Uygulama tabanlı güvenlik konuları
– Network tabanlı güvenlik konuları
– Kernel tabanlı güvenlik konuları

Embedded Device Hacking and Security (Gömülü Sistemler)
– Mobil güvenlik ve saldırı teknikleri (iphone, android, windows phone)
– Tablet, E-Reader güvenlik ve saldırı teknikleri

Vulnerability Research/Bug Hunting (Uygulama Güvenliği)
– Kaynak Kod Analizi
– Tersine Mühendislik
– Web uygulama güvenliği
– Fuzzing

Kritik Altyapı Sistemleri
– SCADA Hacking & Security
– Telekominikasyon Güvenliği
– Acil Durum Servisleri

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More