Güvenlik TV Bölüm 46

GüvenlikTV’nin 46. bölümü kısa bir aradan sonra yayınlandı. Bu bölümde üzerinde durulan başlıklardan bazıları;

  • Internet’i sarsan DDoS saldırıları, Mirai zararlı yazılımı ve IoT güvenliği
  • Türkiye’de Internet erişiminde yaşanan aksaklıklar
  • VPN servis sağlayıcıları ve bu servis sağlayıcılara uygulanan kısıtlamalar
  • Türkiye’de bir süredir kullanıcıların kredi kartlarından yapılan izinsiz harcamalar ve online alışveriş güvenliği
  • NSA’in ofansif kolu olduğu düşünülen Equation Group’la ilgili Shadowbrokers grubu tarafından yayınlanan yeni veriler
  • Hollanda Polisi tarafından Tor ağında açılan uyarıcı site
  • Microsoft EMET’ten desteğini çekiyor
  • Outlook Web Access ikili kimlik doğrulamanın (two-factor) aşılması
  • Dirty COW (CVE-2016-5195) Linux imtiyaz yükseltme güvenlik açığı
  • Microsoft, Adobe Flash Player güvenlik güncellemesi ve Google Threat Analysis Group ile Microsoft’un arasının açılması
  • Benzer bir durum Apple ile Google Project Zero arasında, XNU kernel’da tespit edilen ve Apple iOS, macOS işletim sistemlerini etkileyen önemli güvenlik açığında da gerçekleşmiş; responsible disclosure kapsamında, kapatılması çok daha zor ve bu denli önemli güvenlik açıkları karşısında verilen sürelerin yeterli olup olmadığı tartışılmıştı.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta atabilir, yeni bölümlerden en kısa sürede haberdar olmak için @GuvenlikTV Twitter hesabını ve web sitesini takip edebilirsiniz.

Keyifli seyirler :)

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
2 comments
  1. Merhaba

    GüvenlikTV’nin yeni bölümlerinin ses dosyalarını soundcloud’a da koyabilir misiniz?

    iyi günler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More