Güvenlik TV Bölüm 49

Güvenlik TV’den Herkese Merhaba!

Yaz sezonu nedeniyle uzuuun bir aradan sonra yeni bir bölüm ile tekrar karşınızdayız. Bu bölümde üzerinde durduğumuz başlıklardan bazıları;

  • Uluslararasi denetim ve danışmanlık kuruluşu Deloitte’nin hacklenmesi
  • CCleaner yazılımına bulaşan arkakapı
  • Equifax kredi raporlama kuruluşunun hacklenmesi ve 143 milyon Amerikan, 400 bin İngiliz, Kanada ve diğer bazı ülke vatandaşlarına ait bilgilerin sızdırılması
  • VEVO firmasının hacklenmesi sonrası hackerlarla gerçekleştirdiği başarısız iletişim sonucu verilerinin açığa çıkartılması
  • Symantec Dragonfly raporu ve Türkiye dahil olmak üzere enerji sektörü üzerinde yapılan siber saldırılar
  • Nransom zararlı yazılımı ve kurbanlarından talepleri
  • Amerika’da devlet sistemlerinde Kaspersky yazılımların kullanımının yasaklanması
  • iOS 11 ile gelen bazı anti-forensics özellikleri

Bu bölümü çekerken, diğer bölümlerde de olduğu gibi güldük, eğlendik ve keyifli bir program olmasına özen gösterdik, umarız sizler de izlerken keyif alırsınız.

Bu bölüme katkıda bulunan izleyecilerimizden Mehmet TURANLI, Ahmet HANLI, Mustafa Kemal CAN, Çağrı POLAT, Musa POLAT, @lmcaglar, @umutbsl’e ayrıca teşekkür ederiz.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta atabilir, yeni bölümlerden en kısa sürede haberdar olmak için @GuvenlikTV ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Keyifli seyirler :)

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More